Amikor majdnem színültig van már hínárral, algával, nyaralómócsinggal (a víz épphogy ellepje!), megvárjuk, amíg egyenletesen, szürkén izzik a Nap fűtőspirálja, akkor a gyorsfőző KEMPING-patentfazékra rákattantjuk az eget. Az aprítórákokat elevenen hajítjuk a lobogó lébe, ezek berregve kockára darabolják az egészben feltett üdülőgerincet, és agóniájuk közben levendulaszínű felhőt lövellnek, ez kölcsönzi az önálló fogásnak is bőséges „Beutalt-ragu” különleges színét és zamatát. Tálalás előtt gondosan lemerjük a tetején úszó hajolajat. A tálba szűrve két evőkanál állon érlelt borotvahabbal elkeverjük, csípős szappant reszelünk rá gazdagon, ízlés szerint ólomecettel és körömfeketényi „Atléta” lábpúderrel fűszerezzük.